2% din Impozit pentru ASPROSAM

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie , ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2012, sa sprijiniti activitatea noastra, completati si depuneti, pana la data de 25 MAI 2013 , formularul 230 (in cazul impozitului pentru salarii) sau formularul 200 (daca ati avut si alte venituri in afara salariului), astfel:

PASUL 1:  

a) pentru VENITURI DIN SALARIU : DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 230 precompletat cu datele Asociatiei ASPROSAM

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI* : DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 200 precompletat cu datele Asociatiei ASPROSAM

ANUL la care se face referire in formular este 2012 , deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2012 , conform fisei fiscale.

Denumire entitate nonprofit: ASOCIATIA SATMAREANA PENTRU PROMOVAREA SANATATII MENTALE

Cod de identificare fiscala: 30971013

Cont bancar (IBAN): RO97 BTRL 0310 1205 P940 4xx


PASUL 2: completati cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE DE MAI SUS .

ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.

a) pentru VENITURI DIN SALARIU : completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate.

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI* : formularul 200 trebuie completat, citind cu atentie instructiunile de la final, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III "Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat".   

*tipul veniturilor si mai multe informatii, pot fi consultate direct AICI

!!! D aca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit , p uteti lasa casuta necompletata , deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: " ...Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat ...


PASUL 3 : Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata , la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu .

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti aici: ADRESE - CLICK AICI .